Schoen- en sleutelmakerij 't Hoekje
Kolveniershof 2
4461 DB GOES
Telefoon
E-mail
0113 - 214845
info@thoekje.com

Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
12.00
09.00
09.00
09.00
09.00
09.00
18.00
18.00
18.00
21.00
18.00
17.00

   

Welkom bij Schoen- en sleutelmakerij 't Hoekje!

Alle reparaties kunnen wij voor u maken. Zolen en hakken, lijm en stikwerk, en voering in allerlei soorten en maten. Natuurlijk brengen wij uw schoen in originele staat terug. Onze specialiteit is het innemen of uitleggen van de schacht bij laarzen. Het oprekken van de schacht is ook mogelijk. Bij een kapotte rits zullen wij eerst kijken of er een nieuwe runner geplaatst kan worden, maar het geheel vernieuwen van de rits is ook geen enkel probleem.

Hieronder hebben we de meest voorkomende reparaties voor u op een rijtje gezet:

     

Reparatie en onderhoud

Uw schoenen en uw gezondheid hebben misschien wel meer met elkaar te maken dan u denkt. Scheve hakken zijn bijvoorbeeld één van de belangrijkste oorzaken van rugklachten. Bovendien worden vanuit uw voeten belangrijke lichaamsfuncties geprikkeld en gestuurd. Zorg daarom goed voor uw voeten door uw schoenen op tijd te onderhouden of repareren. Bij schoen- en sleutelmakerij 't Hoekje kunt u rekenen op professioneel advies op dit gebied.

Beschermzool

Bij schoenen met een lederen zool kunnen beschermzolen worden aangebracht. Hiermee wordt de originele lederen zool beschermd, en is deze op termijn eenvoudiger en goedkoper te vervangen.

     

Hakken

De meest voorkomende reparaties zijn scheefgelopen hakken. Schoen- en sleutelmakerij 't Hoekje zet weer nieuwe hakken onder uw schoen. Beschadigde hakken zijn goed te repareren. Wij maken het leer weer glad, kleuren het bij en brengen een beschermend hoesje aan. Indien nodig vervangen wij de hele hakbekleding. Tevens kunnen wij de hakken van uw schoenen vervangen door een ander soort hak: breder, smaller of lager dan het origineel. Afhankelijk van het model van uw schoen, kan de hak worden ingekort met lengtes variërend van 5 mm tot enkele centimeters.

Verschil in beenlengte is een veel verkomende oorzaak van rugklachten. Door één van uw schoenen aan te passen, helpen wij u hier eenvoudig mee verder.

Knellende schoenen

Heeft u een paar mooie schoenen gekocht, maar blijken ze bij nader inzien toch te knellen? Vraag ons om advies! Schoen- en sleutelmakerij 't Hoekje kan u ongetwijfeld verder helpen door uw schoenen op te rekken. Ook kunnen schoenen op een andere manier passend gemaakt worden, door bijvoorbeeld plaatselijke uitsparingen te maken.

Overige schoenreparaties

Na een professionele opknapbeurt zien uw versleten schoenen er weer uit als nieuw. Hierbij kunt u denken aan een grondige reiniging of het polijsten van zijkanten en hakken. Tevens kunt u bij ons terecht voor het stikken van leren materialen, zowel voor uw schoenen als voor uw lederen accessoires. Ook kan schoen- en sleutelmakerij 't Hoekje u helpen bij het vastzetten van uw losgelaten zool en het herstellen van gescheurd leer.

Lederwaren en ritsen

Het begrip lederwaren omvat uit leer vervaardigde kleine(re) gebruiksartikelen, zoals lederen koffers en tassen, jassen, handschoenen, portemonnees en ceintuurs. Wanneer het overleer beschadigd is, kunnen wij dit in de meeste gevallen voor u herstellen. Van leren jassen kunnen wij ook scheuren en naden repareren. Ook ritsen zijn te vervangen, al is dit niet in alle gevallen nodig: soms is het zetten van een nieuwe runner voldoende. Voor al onze reparaties geldt: kom ermee langs en we kunnen u direct vertellen wat mogelijk is.